mail@jet4jobs.nl

Werknemer

Hoe zit dat nou..
Op deze pagina leggen wij kort en bondig uit wat het betekend wanneer jij als uitzendkracht, tijdelijke kracht, vaste kracht of via payroll aan de slag gaat. In tijden waarbij het vaste contract steeds meer naar de achtergrond verdwijnt zien wij uitzenden en payrollen een opmars maken. Maar wat betekend dat nu eigenlijk voor jou?
Uitzenden..
Bij uitzenden word je via een uitzendbureau betaald voor het geleverde werk bij een opdrachtgever. Je krijgt maandelijks, 4-wekelijks of wekelijks betaald. Bij uitzenden gaat het of om een tijdelijke baan bijvoorbeeld in het geval iemand met zwangerschapsverlof is of wanneer er tijdelijke extra mensen nodig zijn bij bijvoorbeeld seizoensgebonden werk of evenmenten. Bij uitzendwerk geldt dat zowel werkgever als werknemer niet aan elkaar gebonden zijn. Zij kunnen elkaar dagelijks opzeggen. In de praktijk is vooraf meestal wel duidelijk voor welke periode  iemand aan de slag kan. Natuurlijk  worden er afspraken gemaakt over wat men van elkaar mag verwachten. Een werkgever kan er ook voor kiezen om iemand eerst op uitzendbasis te laten ”proefdraaien” om daarna iemand in dienst te nemen. Een werknemer kan niet oneindig op uitzendbasis ergens bijven werken, op een gegeven moment moet de werkgever iemand in dienst nemen. Jet4jobs werkt volgens de regels welke door de wet worden voorgeschreven. Zo bouw je op een gegeven moment ook aan je pensioen en spaar je vrije dagen.
 
Payroll..
Bij parolen laat de werkgever alle administratie handelingen over aan een payroll organisatie. Je bent dan in dienst van de payroll organisatie die jou uitbetaald, pensioen regelt en vakantiedagen spaart etc. Jet4jobs bemiddeld hier in en ontzorgd zo de werkgever. Net zoals bij een tijdelijke of vaste baan ontvang je een loonstrook.
Vaste of tijdelijke baan..
Jet4jobs is ook actief in werving en selectie. Jet4jobs treedt dan op als een intermediair wie namens een werkgever opzoek naar een geschikte werknemer. Andersom kan het ook, beschik jij over bepaalde vaardigheden waarvan wij denken dat deze op dat moment schaars zijn dan gaan wij actief potentiële werkgevers benaderen.
Afspraak is afspraak..
Het bemiddelen van mensen is een arbeidsintensief proces. Zodra wij een geschikte kandidaat hebben reserveren werkgevers tijd in hun vaak overvolle agenda’s om kennis te maken. Wij vragen daarom tijdens het bemiddelingsproces diverse malen of de functie echt past en of ook de reistijd, werktijdstippen en locatie passen in het beeld wat jij bij de baan hebt. Krijg je twijfels, geef dit dan direct aan, dit scheelt kostbare tijd voor iedereen. Op het laatste moment afhaken, geen telefoon opnemen etc. is niet netjes. Daarbij weet je nooit waar of wanneer je elkaar weer eens tegenkomt.
Graag tot ziens!